Iron Sky – Anmeldelse

film_ironskyDet er ved at være par dage siden jeg så Iron Sky, som jeg kun kan varmt anbefale jer andre til at se. Filmen handler kort og godt om nazisterne der flygtede til månen ved slutningen af 2. Verdenskrig og oprettede en hemmelig base, hvor de har skjult sig lige siden og planlagt at vende tilbage til jorden i 2018.

Nazisterne på månen… Nogen vil nok ryste på hovedet og andre vil klappe med hænderne over Finnernes sci-fi-nazi-invasionsfilm. Ikke nok med den kuleskøre historie, så er der hyldende morsomme referencer, one-liners og nazi-parodier der kan sagtens slå Michael Explosions Bay’s & Co. blockbusters med flere milepæle!
Det er herligt at se Udo Kier på det store lærred igen, men kunne godt få lidt mere spilletid som Der Führer Wolfgang Kortzfleisch efter min mening. Sarah Palin er USA’s præsident i 2018… Uhhha, tåkrummende!.. En direkte angreb på amerikansk udenrigspolitik og bliver leveret rigtigt godt af Stephanie Paul. Sarah Palin’s es i ærmet til at blive genvalg i præsidentvalget har hun afroamerikaneren (eller negerhan, som nazisterne siger) fotomodel James Washington (spillet af Christopher Kirby), som skal op på månen for lave valg-PR, hvilken ikke går efter planen som sagt. Julia Dietze skal også lige næves, hvor i filmen spiller hun skolelæreren Renate Richter der bl.a. får et godt øje for James Washington.

Selvom sidemanden i biografen var utrolig stor og irriterende med sine popcorn og hostede hele tiden… var det nu en utrolig underholdende film.

Filmenstar_4h-6